#101 Hoogbegaafd en opvoeden: tips voor het behouden van een harmonieuze sfeer in het gezin

In deze aflevering ga ik in op een veelvoorkomende frustratie onder ouders: het schermgedrag van hun kinderen.

Ik bespreek hoe je dit op een effectieve en positieve manier kunt communiceren, zonder in dreigend gedrag te vervallen. Ik herken het belang van openheid, het tonen van kwetsbaarheid en het erkennen van fouten. Daarnaast neem ik de impact van het gedrag van volwassenen op kinderen onder de loep en deel ik handige tips om beter met irritaties om te gaan. Of je nu te maken hebt met hoogbegaafde kinderen of kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, deze aflevering biedt bruikbare inzichten voor iedere ouder (en partner ;-)).

Mocht je mee willen doen aan de weggeefactie om een begeleidingssessie te winnen ter waarde van €125,- neem dan 1 van de volgende stappen:
– Ga naar Instagram en stuur mij een bericht -> #100podcast of #100

– Of ga direct naar het formulier en vul je gegevens in.

In de eerste week van september krijg je als iets gewonnen hebt, via de e-mail bericht.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: