#105 Hoogbegaafd en vriendschap: Help je kind omgaan met sociale interactie

In deze aflevering beantwoord ik een vraag van een luisteraar: hoe kan een hoogbegaafd kind omgaan met sociale interactie en vriendschappen?

Ik kijk naar verschillende perspectieven, zowel vanuit het hoogbegaafde kind zelf als vanuit het perspectief van het andere kind. Hoogbegaafde kinderen kunnen zich vaak anders voelen en dat kan het aangaan van vriendschappen bemoeilijken. Ik bespreek de ervaringen van een jongen met een bijzondere interesse in slangen en hoe dit zijn interactie met andere kinderen beïnvloedde. Daarnaast deel ik tips voor ouders, zoals het praten met je kind over hun gevoelens en ervaringen, het stimuleren van een open communicatie en begrip tonen zonder oordelen.

Dus blijf luisteren terwijl ik in deze aflevering dieper inga op het vinden van balans in vriendschappen voor hoogbegaafde kinderen.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: