#112 Hoogbegaafdheid en opvoeding: omgaan met goedbedoelde adviezen

In deze aflevering, ” Omgaan met goedbedoelde adviezen”, bespreek ik de uitdagingen van het opvoeden van hoogbegaafde kinderen en hoe om te gaan met de meningen en adviezen van anderen.

Ik begrijp als ouder van twee zoons en hoogbegaafdheidsspecialist, als geen ander de complexiteit van het opvoeden van deze kinderen.

Soms hoor je van familie, vrienden of kennissen goedbedoelde adviezen, zoals “wees wat harder tegen je kind” of “wees duidelijker”, maar ik leg uit waarom dit niet altijd werkt en wat je kunt doen als je hiermee geconfronteerd wordt.

Luister naar deze podcast en ontdek welke uitdagingen ouders van hoogbegaafde kinderen kunnen tegenkomen en hoe je kunt omgaan met adviezen van anderen.

Leuk als je een reactie stuurt op deze podcast via instagram of via een e-mail.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: