#133 Leer je hoogbegaafde kind om te gaan met angst voor falen

In podcast 133 bespreek ik als kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong geen uitdagingen aan durven gaan of iets nieuws durven te proberen.

In deze podcast deel ik veelvoorkomende situaties waarin kinderen wel uitdaging kunnen gebruiken, maar het niet durven aanpakken vanwege angst voor fouten, negatieve reacties of bang zijn om te falen.

De kenmerken van het aangepast succesvolle kind wordt besproken en de uitdagingen die dit type kind ervaart. Ook deel ik waardevolle tips hoe je je kind hierbij kunt helpen, zoals het erkennen en benoemen van de gevoelens van het kind, stapsgewijs verleggen van de comfortzone, en het bieden van autonomie aan het kind.

Door de succeservaringen te benadrukken en het kind te begeleiden bij het nemen van kleine stapjes buiten de comfortzone, kunnen ouders hun kinderen helpen om meer durf te tonen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Bedankt voor het luisteren en tot de volgende aflevering!

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: