4 tips om je begaafde kind makkelijker in slaap te laten vallen

Heeft jouw hoogbegaafde kind moeite met in slaap te vallen? Begaafde kinderen hebben regelmatig slaapproblemen, omdat er ontzettend veel in hun hoofd gebeurt. Met deze 4 tips help je jouw kind met beter slapen.

Slaaptip 1: Gebruik een slaaptunnel of verzwaringsdeken

⁣Een slaaptunnel is een stuk rekbare stof in de vorm van een hoes die je om het matras heen spant. Je kind ligt ertussen. Zo’n slaaptunnel geeft lichte druk waardoor het je kind een geborgen en veilig gevoel geeft tijdens het slapen.

Een verzwaringsdeken is, zoals de naam verraadt, een verzwaarde deken. Hierdoor krijgt je kind ook een geborgen en veilig gevoel.

Beide werken goed om je kind te helpen onprikkelen. Bij ons thuis werkt de slaaptunnel van Miico heel erg goed. Maar kijk vooral wat jouw kind prettig vindt.

2. ⁣Makkelijker in slaap vallen door je gedachten af te leiden

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak echte denkers. Daardoor kunnen ze soms ook erg piekeren waardoor ze niet in slaap kunnen vallen. Daarom is het goed om de gedachten van je kind af te leiden met een oefening.

Laat je kind met gedachten in een bepaalde categorie (fruit, dieren, landen) het alfabet af gaan. Dus appel, banaan, citroen..

Tip 3: stop je zorgen in een denkbeeldig piekerkastje

Visualiseren werkt goed bij begaafde kinderen. Laat je kind zijn/haar gedachten in een denkbeeldig piekerkastje stoppen. En visualiseren dat hij/zij het kastje goed dicht doet!

Slaaptip 4: Zingen zonder geluid

Door te zingen zonder geluid prikkelt je kind de hersenen op een positieve manier.

Slaap lekker!?

Wil jij weten hoe jij als ouder je begaafde kind beter kunt ondersteunen? Zodat hij/zij thuis en op school gelukkig is? Bekijk dan welk van mijn programma’s het beste bij jou past.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: