#42 Hoogbegaafdheid is leuk, maar nu even niet!

#42 Hoogbegaafdheid is leuk, maar nu even niet!

Er zijn kinderen die het leuk vinden, maar ook genoeg kinderen die ervan balen, dat zij “hoogbegaafd” zijn. Een kind zei laatst tegen mij: “Ze zien mij als een nerd en als iemand die wel weer een 10 haalt. Kun je mij alsjeblieft helpen Saskia dat ik geen hoog cijfer meer haal?”⁣

En deze woorden raken mij en herinneren mij ook aan mijn eigen jeugd. Het woord nerd bestond toen volgens mij nog niet, maar wel het woord “stuudje”. Ik had er een ontzettende hekel aan en ik merkte dat ik mij het liefst onzichtbaar wilde maken.⁣

Maar wat ben ik blij dat ik onder andere deze ervaringen en vele andere momenten kan meenemen en gebruiken tijdens mijn begeleiding aan ouders, kinderen en professionals. Want jij staat er niet alleen voor? Zoek ondersteuning voor jezelf als ouder als je het even niet meer weet, deel je verhaal als je hier behoefte aan hebt, lach samen om de humor van je begaafde kind en neem tips mee om je kind op te voeden.⁣

Iedere dag dat ik iemand rondom hoogbegaafd kan helpen ben ik dankbaar. Het draagt bij aan mijn missie om ieder hoogbegaafd kind (en de ouder(s)) blij en gelukkig te laten zijn. En voor kinderen in het bijzonder dat zij uitdaging krijgen die zij nodig hebben om zich te ontwikkelen tot een prachtig persoon!

www.saskiahuizer.nl

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: