#55 Zindelijkheids- en poepproblemen bij een hoogbegaafd kind

Hoogbegaafde kinderen hebben best vaak problemen met zindelijkheid. Zo krijg ik in mijn praktijk veel kinderen die op wat oudere leeftijd (>7 jaar) nog niet zindelijk zijn. Hoe komt dat toch? En wat helpt om jouw begaafde kind toch zindelijk te krijgen?

OORZAKEN PROBLEMEN ZINDELIJKHEID BIJ BEGAAFDE KINDEREN

Veel niet zindelijke kinderen zijn zich heel goed bewust dat er iets misgaat. Hij of zij kan er daarom veel last van hebben dat hij of zij nog niet zindelijk is. Maar waarom is hij of zij dan toch niet zindelijk?

In deze podcast bespreek ik waarom dit zo is en ook geef ik tips. Wat wel belangrijk is om te benoemen is dat je altijd eerst moet uitsluiten dat er niets medisch met je kind aan de hand is.

En ook benoem ik het verschil tussen zindelijkheids- en poepproblemen.

Voor poepproblemen verwijs ik je naar de instagram pagina van de poepexpert. Zij deelt veel tips ook op de website www.superpoeper.nl

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde ouders om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: