#70 Op school is mijn hoogbegaafde kind een voorbeeldig kind, maar thuis reageert mijn kind af

Heel vaak vertelt een ouder dat zijn/haar hoogbegaafde zoon of dochter op school ander gedrag vertoont dan thuis. Dat wil zeggen dat sommige ouders van hoogbegaafde kinderen of snelle denkers ervaren dat hun kind thuis heel opstandig, verdrietig of boos is. Op school daarentegen hoor je van de leerkracht dat je kind het meest voorbeeldige kind is. Dit kan trouwens ook precies het omgekeerde zijn, dus een kind dat thuis heel goed in zijn of haar vel lijkt te zitten en juist op school helemaal niet. Deze kinderen zijn op school opstandig, boos, brutaal en vertonen soms explosief gedrag.

In deze podcast bespreek ik waarom dit gebeurt en ook wat je er aan kunt doen. Sowieso is het belangrijk om met de leerkracht/docent in gesprek te gaan.

Speciaal voor ouders die tips willen hebben om met de leerkracht/school/docent een constructief gesprek te voeren dat er voor zorgt dat er iets gedaan wordt waardoor een kind weer in balans komt, heb ik een training gemaakt waarin de module is opgenomen “communiceren met school”. Via deze link kun je deze training kopen. of via https://saskiahuizer.plugandpay.nl/checkout/hoogbegaafd-of-niet-de-eerste-stappen-naar-een-gelukkig-kind

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: