#81 Hoe ga ik om met de intensiteit van mijn hoogbegaafde kind?

Hoogbegaafde kinderen zijn intens. Dit geeft ze aan de ene kan heel veel mooie en unieke kanten, maar aan de andere kant ook uitdagingen.

De meeste ouders ervaren veel uitdaging in de opvoeding. Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen door de intensiteit soms aandacht willen vragen op een manier die je als ouder niet als prettig ervaart.

Vaak triggert dit iets bij jou zelf. En dit is vaak niet helpend om de sfeer thuis te verbeteren.

In deze podcast vertel ik wat je kunt doen om de rust weer meer thuis te krijgen, om jezelf geen politie agent te voelen en je kind ook nog iets te leren.

Mocht je meer willen weten of de overgevoeligheden / overexcitabilities bij hoogbegaafd dan verwijs ik je naar podcast 60, 61, 62 en 63.

Laat je mij weten hoe je deze podcast vond? Dat vind ik leuk.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: