#86 Mijn hoogbegaafde kind blijft maar discussiëren

Herken je dat je hoogbegaafde kind overal een antwoord op wil geven, nooit tevreden is met een nee en het liefst de hele dag met jou discussieert over van alles en nog wat?⁣
Hoogbegaafde kinderen zijn vaak nieuwsgierig en kritisch van aard en hebben een sterke behoefte aan intellectuele uitdaging en autonomie.
Het kan daarom voorkomen dat ze altijd met hun ouders in discussie gaan. Dit kan soms uitdagend zijn voor ouders, omdat het kan voelen alsof uw kind
probeert uw autoriteit te ondermijnen.

In deze podcast bespreek ik verschillende manieren om met deze situatie om te gaan. En ook deel ik een leuke “debat” tip die bij een ouder er al voor heeft gezorgd, dat het discussiëren bijna niet meer voorkomt.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: