#87 Tips en strategieën om hoogbegaafde kinderen te helpen concentreren en bij het hebben van een vol hoofd

In deze podcast bespreek ik waarom hoogbegaafde kinderen vaak moeite hebben met concentreren en een vol hoofd hebben.

Ik deel verschillende tips en strategieën om hoogbegaafde kinderen te helpen bij het concentreren en het leegmaken van het hoofd. Belangrijke voorbeelden zijn het aanbieden van uitdagende taken die passen bij de belevingswereld van het kind en het creëren van een structuur. Veel beweging en ontspanning zijn essentieel voor het opruimen van het hoofd en het verbeteren van de concentratie. Verschillende creatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld tekenen, een muziek instrument bespelen en met Lego spelen kunnen helpen om het hoofd tot rust te brengen. rust te komen.

Mocht je zelf tips en suggesties hebben om een vol hoofd te legen of om je hoogbegaafde kind beter te laten concentreren, laat het mij dan weten via direct mail op instagram of stuur mij een email. Dan deel ik je tip en of suggestie.

Keywords

hoogbegaafde kinderen, concentratie, uitdagende taken, motivatie, interesses, observatie, plus materiaal, vrije tijd, druk, vol hoofd, prikkels, activiteiten, zelf kiezen, meditatie, yoga, hoogsensitief, hooggevoelig, afleiding, gestructureerde aanpak, perfectionisme, zelfvertrouwen, ordenen van gedachten, structuur, beweging, rust, balans, bewegend leren, kneedmiddel, concentratieproblemen, praten, gezinssituatie, creatieve activiteiten.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: