#90 Hoogbegaafd versus hoogintelligent: wat is het verschil (in opvoeden)?

In deze podcast aflevering bespreek ik het verschil tussen hoogintelligent en hoogbegaafd. Wat wordt er precies met deze twee begrippen bedoeld en is er ook een verschil hoe je een kind het beste kunt opvoeden?

In de podcast wordt verwezen naar het model van Möncks/Renzulli. Klik hier voor meer informatie

en ook naar het model van Kieboom over het zijnsluik. Klik hier voor meer informatie

wordt er gesproken over hoogbegaafdheid en hoe ouders van hoogbegaafde kinderen en onderwijsprofessionals hiermee om kunnen gaan. De spreker benadrukt dat er niet veel verschil is tussen de opvoeding van hoogbegaafde kinderen en andere kinderen. Door verschillende opleidingen en trainingen over opvoeden, kan de spreker tips en adviezen geven. Er wordt ook uitgelegd wat het verschil is tussen hoogbegaafdheid en hoge intelligentie. Verder worden er tips gegeven over hoe ouders bijvoorbeeld de reflecterende vaardigheden van hun kinderen kunnen stimuleren en hoe ze een fijn avondritueel kunnen creëren. De spreker is laagdrempelig te bereiken en reageert niet raar op vragen van ouders met problemen.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: