#91 Hoogbegaafde kinderen in de klas: uitdagingen en tips

In deze podcastaflevering gaat het over hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik deel een aantal goed toepasbare tips en strategieën voor onderwijsprofessionals met als doel om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong/hoogbegaafde kinderen beter te ondersteunen in de klas. Er wordt besproken hoe uitdagingen op het gebied van motivatie, perfectionisme en interactie aangepakt kunnen worden en hoe je als leerkracht een kind individueel kunt ondersteunen. Er wordt ook benadrukt dat emotionele steun belangrijk is voor hoogbegaafde kinderen.

Deze podcast richt zich net iets meer op leerkrachten, maar ouders kunnen natuurlijk meeluisteren. Deel deze podcast gerust met collega's of de leerkracht van jouw kind!

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: