Twijfel jij of je kind wel of niet hoogbegaafd is?

Ontdek nu of je kind begaafd is. Zo kun je je kind leren ondersteunen op een manier dat bij hem of haar past. Zodat hij/zij zich gelukkig voelt. 

Ontdek..

 • Hoe je een ontwikkelingsvoorsprong bij baby’s en of peuters herkent;
 • De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen vanaf 3 jaar;
 • Wat je kunt doen als je vermoedt dat je kind hoogbegaafd is;
 • 3 praktische tips die je nu al kunt inzetten om je kind te begeleiden met zijn/haar hoogbegaafdheid (en natuurlijk om je eigen leven makkelijker te maken).

 

Ontdek of jouw kind hoogbegaafd is

Vul hier je gegevens in en ontvang mijn gratis e-book:
De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Je hebt het gevoel dat je kind andere behoeftes heeft dan veel andere kinderen..

Als baby keek je zoon of dochter al zo alert/wijs uit de ogen. Hij of zij houdt alles in de gaten en had minder slaap nodig dan andere baby’s van die leeftijd.  Naarmate je kind ouder werd, ontwikkelde hij/zij zich sneller dan leeftijdsgenoten. Je kind is soms ongeduldig naar zichzelf of naar anderen toe als iets niet in één keer goed gaat. Aan de andere kant heb je het gevoel alsof hij of zij niet genoeg uitdaging krijgt op school. Je kind en jij begrijpen elkaar niet volledig, waardoor er regelmatig discussies ontstaan. Soms zit je met je handen in het haar.

 

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe je je voelt

Ik ben zelf ook hoogbegaafd en als kind werd ik niet altijd begrepen. Dat was best frustrerend. Inmiddels ben ik moeder van twee begaafde jongens, dus ik weet ook hoe lastig het kan zijn als ouder. Soms kun je het gevoel hebben dat je als ouder faalt. Of weet je gewoon niet meer wat je moet doen. Maar geloof me, je doet niets verkeerd. Je doet je best. Een hoogbegaafd kind heeft gewoon andere behoeftes.

Mijn naam is Saskia Huizer, ECHA hoogbegaafdheidsspecialist en expert op het gebied van hoogbegaafdheid en opvoeding. In mijn coachings- en adviespraktijk bied ik passende begeleiding voor iedere ouder van een begaafd kind en kinderen tussen 2 en 17 jaar.

 

Begeleiding van ouders van hoogbegaafde kinderen

Ik geloof dat ieder hoogbegaafd kind gelukkig kan zijn én kan meedraaien in de maatschappij. Zolang hij/zij maar de juiste handvatten heeft. Daar kan ik jullie bij helpen.

In mijn e-book neem ik je mee in de basis van hoogbegaafdheid. Zo ontdek jij of je kind wel of niet hoogbegaafd is. Je herkent bepaalde signalen, waardoor je beter begrijpt waarom je kind op een bepaalde manier reageert. Daarnaast vertel ik je natuurlijk wat de volgende stappen zijn!

M

Jij en je kind begrijpen elkaar vaak niet

Soms lijkt het net alsof jullie een andere taal spreken. Dat zorgt voor veel frustratie en discussies in huis.

M

Je kind wordt niet genoeg uitgedaagd op school

Je merkt dat er kansen blijven liggen en dat je kind onvoldoende (juiste) begeleiding krijgt.

M

Je twijfelt: is mijn kind begaafd of niet

Als je zou begrijpen hoe je kind werkt, zou je hem/haar ook veel beter kunnen ondersteunen en krijgen jullie een betere band.

Hoogbegaafd en Hoogsensitief kind

Mijn doel is om ouders handvatten te geven om hun hoogbegaafde kind zelf te ondersteunen

Hallo! Ik ben Saskia en ik help ouders én hun hoogbegaafde kind. Ik weet als ervaringsdeskundige en als moeder van hoogbegaafd kinderen als geen ander hoe het voelt om niet op de juiste manier ondersteunt te worden.

Toen ik 14 jaar was, konden mijn ouders niet de juiste begeleiding vinden. Zij voelden zich radeloos. Zelf voelde ik mij onbegrepen door psychologen of andere jeugdzorg professionals. Zij begrepen niet hoe ik dacht en ook mijn ouders konden er niet met hun vragen terecht.

Uiteindelijk haalde ik mezelf uit het dal door zelf veel te schrijven, lezen en creatieve opdrachten bedenken. Na een aantal jaar besloot ik leerkracht te worden om ieder kind een gelukkige en onbezorgde schooltijd te geven. Al snel specialiseerde ik me hoogbegaafde kinderen.

Inmiddels heb ik al veel ouders van hoogbegaafde kinderen mogen helpen. 

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, heb ik gezien tegen welke uitdagingen een begaafd kind aan loopt. Ook ik heb geworsteld met de ondersteuning van mijn eigen hoogbegaafde kind. Inmiddels heb ik een (positieve) methode ontwikkeld om begaafde kinderen te ondersteunen op een manier die ervoor zorgt dat je kind weer gelukkig wordt en dat jij ziet dat het met hem of haar weer goed gaat.

In dit gratis e-book neem ik je mee in de basis van hoogbegaafdheid. Zo ontdek je:

 • Hoe je een ontwikkelingsvoorsprong bij baby’s herkent;
 • De 14 meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen vanaf 3 jaar;
 • Wat je kunt doen als je vermoedt dat je kind begaafd is;
 • 3 praktische tips die je nu al kunt inzetten om je kind te begeleiden met zijn/haar hoogbegaafdheid (en natuurlijk om je eigen leven makkelijker te maken).
training opvoeden hoogbegaafd kind

In mijn e-book van 30 pagina’s kom je er gelijk achter of je vermoeden over je kind klopt. Ik vertel je over de kenmerken van hoogbegaafde kinderen. Daarnaast geef ik je praktische tips én vertel je over de volgende stappen die je kunt ondernemen om je kind passende ondersteuning te bieden.

  Ik heb al veel ouders mogen helpen..

  “Wij zijn heel tevreden over de hulp vanuit Saskia. Wij bezaten onvoldoende kennis mbt het hoogbegaafdheid deel van onze zoon. Ze heeft ons fantastische psyche educatie gegeven en dat was zeer welkom en behulpzaam. Daarnaast voelde onze zoon zich prettig en op zijn gemak in haar bijzijn. Er was een goede en respectvolle verstandhouding. Daarnaast vinden wij haar empathisch vermogen en het begrip voor de situatie echt fantastisch. Saskia is heel betrokken en denkt echt mee in het belang van kind en ouders. Wij zijn heel blij dat Saskia ons op weg heeft kunnen helpen.”

  OUDERS VAN MICHA

  “Onze zoon werd beter benaderbaar door de begeleiding van Saskia. Hij kon stapje voor stapje over zijn faalangst en onzekerheid stappen. Ook lukte het hem om iets meer taakgericht te denken en hij kreeg hierdoor meer positieve succeservaringen. Bedankt voor je professionele, toegankelijke en open communicatie

  OUDERS VAN RENS

  “Saskia ziet en hoort ons zonder oordeel. Wij hebben door haar begeleiding meer grip gekregen op de situatie om onze vermoedelijk hoogbegaafde dochter van 3 jaar te ondersteunen. Wij herkennen bepaald gedrag sneller en weten wat hiermee kunnen doen. Wij zijn trots op onze dochter en als ouders staan wij weer in onze kracht. Dit geeft ons vertrouwen voor de toekomst.

  OUDERS VAN ANNA

  “Wij hadden meteen een klik met Saskia en nog belangrijker onze dochters ook. Saskia is een echte professional die heel snel herkent waar een kind behoefte aan heeft. Saskia weet onze kinderen op de juiste manier “aan” te zetten en te enthousiasmeren. Maar daarnaast is zij er ook voor ons. Ze helpt ons met opvoedkundige tips en zij helpt ons in de communicatie met school en andere zorg professionals die zich met onze kinderen bezighouden. 

  OUDERS VAN CESIRA EN EVELINA

  Ontdek nu of jouw kind hoogbegaafd is

  Vul hier je gegevens in en ontvang mijn gratis e-book:
  De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

  Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

  Stel hier je vraag: