Het belang van een avondritueel voor hoogbegaafde kinderen

 Heb jij steeds een strijd met je hoogbegaafde kind naar bed brengen? En merk je dat op het moment dat je kind naar bed moet hij/zij ineens nog allemaal dingen ‘moet’ doen? En leveren zo die avonden veel irritatie en boosheid op? Dan is het goed om aan de slag te gaan met een avondritueel. In deze blog vertel ik je wat het belang is van een gezond avondritueel voor hoogbegaafde kinderen én heb ik een gratis video voor je met praktische tips waarmee je gelijk voor een goed avondritueel zorgt.

 

De avonden met je hoogbegaafde kind lopen vaak niet zo soepel..

In de praktijk merk ik dat veel ouders van begaafde kinderen het naar bed brengen als een ‘struggle’ zien. Dagelijks is het een strijd met eindeloze discussies. En daar heb je na een drukke dag écht geen zin in.? Ook voel je je soms schuldig, omdat je je geduld verliest. Daarom heb ik het 5 stappen avondritueel voor hoogbegaafde kinderen ontwikkeld. Hiermee heb je nooit meer een strijd met het naar bed brengen van je kind.

 

Wat zijn de voordelen van het avondritueel voor hoogbegaafde kinderen?

  • Het levert je meer tijd & plezier op
  • Geen strijd meer met naar bed brengen
  • Het avondritueel verloopt leuker en ontspannen
  • Je kunt samen de dag op fijne manier afsluiten
  • Op lange termijn verbeter je de relatie met je kind omdat je elkaar beter begrijpt.
  • Je leert je kind om meer verantwoordelijkheid te nemen

 

Heb jij al een fijn avondritueel met je kind? Of heb je hier hulp bij nodig? Bekijk dan hoe ik jou kan helpen.

 

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: