Losse 1-op-1 sessie

Heb je een kortdurende hulpvraag over (de opvoeding van) je hoogbegaafde kind? Of wil je dat ik aanwezig ben bij een gesprek met school of een instantie? Boek dan een 1-op-1 sessie online of live in Monnickendam! 

 

Hoogbegaafd kind onderbewustzijn

Een luisterend oor, praktische tips en handvatten bij het opvoeden van je hoogbegaafde kind

Voor ouders die een kortdurende hulpvraag hebben, bied ik 1-op-1 sessies aan voor ouders die behoefte hebben aan ondersteuning bij de opvoeding van hoogbegaafde kinderen.

Deze sessies zijn speciaal ontworpen om ouders te helpen omgaan met de unieke uitdagingen en behoeften die hoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen.

Naast het ondersteunen help ik ook om de rust in het gezin te behouden. Hoogbegaafde kinderen kunnen soms intens en gevoelig zijn, wat invloed kan hebben op het gezinsleven. Ik kan je handvatten geven om om te gaan met de emoties en intensiteit van je kind, zodat er een positieve en harmonieuze sfeer in huis blijft

In deze 1-op-1 sessies bied ik een luisterend oor, praktische tips en advies, en handvatten om de opvoeding van je hoogbegaafde kind zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Hoogbegaafd en Hoogsensitief kind

  Hulp bij gesprekken op school

  Daarnaast kan ik ook met je meedenken en je voorzien van suggesties en strategieën voor gesprekken op school.

  Ik heb bijna 20 jaar ervaring in het onderwijs en ik weet uit ervaring wat een kind nodig heeft om zich uitgedaagd te voelen en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

  Samen kunnen we kijken naar hoe je het beste kunt communiceren met leerkrachten en onderwijsprofessionals om ervoor te zorgen dat de onderwijsomgeving van je kind aansluit bij zijn of haar onderwijsbehoeften.

  Een ander belangrijk aspect van mijn begeleiding is het vergroten van het zelfvertrouwen van hoogbegaafde kinderen. Hoogbegaafde kinderen kunnen zich soms anders voelen en moeite hebben met hun eigen identiteit. Ik werk aan het versterken van hun zelfvertrouwen, zodat ze zichzelf kunnen accepteren en hun talenten en kwaliteiten kunnen omarmen.

  “Er werd door Saskia op een betrokken en kundige manier met ons meegedacht over de opvoedingsvragen die wij hadden bij onze kinderen. Ze hielp ons om verder te denken dan alleen de huidige situaties en meer naar de lange termijn te leren kijken. Saskia had steeds verschillende manieren om iets aan te vliegen en keek samen met ons wat bij ons en onze kinderen paste. Ze gaf ons wat we nodig hadden om zelf onze kinderen tools te kunnen meegeven die ze nodig hebben om zich gezond en veilig verder te mogen ontwikkelen. Dit heeft ons versterkt in onze rol als ouders van 3 kinderen die allemaal zo hun eigen uitdagingen mogen overwinnen.” 

  Iris en Alex (ouders van 2 hoogbegaafde kinderen)

  “Jouw begeleiding heeft als eerste aan ons als ouders het gedrag van ons kind laten begrijpen. Hierbij konden we reflecteren (samen met jou) op onze eerdere reacties op dit gedrag. Doordat we ons kind beter begrijpen kunnen we in onze reactie veel beter aansluiten bij zijn behoeften. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat hij zich beter begrepen voelt en daardoor is hij meer gemotiveerd en zijn er minder escalaties.

  L & B (ouders van een hoogbegaafde zoon en dochter)

  Samen kunnen we werken aan een positieve, verbindende en liefdevolle opvoeding

  die recht doet aan de talenten van je hoogbegaafde kind en die zowel het kind als het gezin ondersteunt.

  Neem gerust contact op om een afspraak te maken voor een 1-op-1 sessie en laten we samen kijken hoe ik jou als ouder kan ondersteunen bij de opvoeding van je hoogbegaafde kind, inclusief het behouden van rust in het gezin en het vergroten van het zelfvertrouwen van je kind.

  Boek nu een sessie voor slechts 125 euro

  Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

  Stel hier je vraag: