Hoe een NEI sessie met de biotensor jou en je hoogbegaafde kind kan helpen

Soms sta je als ouder voor een uitdaging wanneer je hoogbegaafde kind onverklaarbare klachten ervaart. Slaapproblemen, angsten en buikpijn kunnen zowel ouders als artsen in verwarring brengen. Het is hartverscheurend om je kind te zien worstelen zonder duidelijke oplossingen.

In deze blog & podcastaflevering leg ik uit hoe ik, naast familie opstellingen en systemisch werken, Neuro Emotionele Integratie (NEI) en de biotensor inzet bij hoogbegaafde kinderen om diverse klachten te verminderen of zelfs kan oplossen. 

Hoogbegaafde Kinderen en Onverklaarbare Klachten: Een Uitdaging voor Ouders

Het leven van ouders van hoogbegaafde kinderen kan vol verrassingen en unieke uitdagingen zitten. Terwijl deze bijzondere kinderen opgroeien met een schat aan talenten, kunnen ze soms ook worstelen met klachten waar geen aanwijsbare oplossing voor is. Waar komt dat vandaan?

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak gevoelig

Emotionele blokkades kunnen zich ophopen als onzichtbare lasten op hun schouders. Zie het als het dragen van een rugzak vol onopgeloste emoties. Hoe langer je deze rugzak draagt, hoe zwaarder deze wordt. Uiteindelijk zorgt deze voor dagelijkse uitdagingen en problemen. NEI helpt je om die rugzak te openen, oude emoties te herkennen en ze los te laten.

NEI en de biotensor werken in op het onderbewustzijn

Ik begrijp dat mijn aanpak, Neuro Emotionele Integratie (NEI) met behulp van de biotensor, misschien onbekend of vreemd kan klinken. Maar kan een wereld van verschil te maken in het leven van zowel kinderen als volwassenen. Het geheim zit in de biotensor, een bijzonder meetinstrument dat de brug vormt tussen ons bewuste en onderbewuste. Door subtiele bewegingen te maken, onthult de biotensor onbewuste emoties en biedt het antwoorden waar we naar op zoek zijn.

Wat is NEI? En hoe werkt het?

NEI staat voor Neuro-Emotionele Integratie. Het is een holistische benadering die zich richt op het opsporen en loslaten van emotionele blokkades die verband houden met fysieke en mentale klachten. NEI maakt gebruik van de biotensor, een instrument dat helpt bij het testen van emoties en het verkrijgen van inzicht in het onderbewuste van de persoon. Er zijn geen lange emotionele gesprekken nodig bij een NEI-sessie.

Wat is een biotensor en hoe wordt het gebruikt in NEI-sessies?

De biotensor is een meetinstrument dat subtiele bewegingen maakt. Het lijkt wel wat op een toverstaf. Met de biotensor maken we contact met het onderbewuste van de persoon en geeft antwoorden door middel van subtiele bewegingen. Het helpt bij het opsporen, erkennen en loslaten van onbewuste emoties.

Hoogbegaafd kind nei biotensor

De voordelen van een NEI-sessie met de biotensor

Ik ben trots op de vele positieve resultaten die ik heb gezien bij kinderen en ouders na een NEI-sessie. Ze voelen zich rustiger, ervaren minder klachten en zijn beter in balans. Dat is wat mij drijft om dit werk te doen en anderen te helpen. 

Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • Snel en effectief: Vaak zijn 1 tot 3 sessies voldoende om een blokkade op te heffen en klachten te verminderen of laten verdwijnen.
  • Waardevolle inzichten: NEI biedt diepgaande inzichten in onderliggende emoties en oorzaken.
  • Snel tot de kern: Het stelt ons in staat om snel de kern van een probleem te bereiken.
  • Activeert zelfhelend vermogen: NEI stimuleert het lichaam om zichzelf te helen.
  • Geschikt voor kinderen: NEI kan ook effectief worden ingezet bij kinderen, inclusief hoogbegaafde kinderen.
  • Combinatie met andere therapieën: Het kan goed samengaan met andere vormen van therapie voor een alomvattende heling.

NEI bij hoogbegaafde Kinderen

Hoogbegaafde kinderen zijn ook gebaat bij de voordelen van NEI. Het is een effectieve en zachte benadering die aangepast kan worden aan kinderen van alle leeftijden. Voor kinderen onder de 12 jaar is ouderlijke toestemming vereist, maar zij hoeven niet per se fysiek aanwezig te zijn tijdens de sessie.

Hoeveel nei-sessies zijn er nodig?

Met slechts 1 tot 3 sessies kunnen emotionele blokkades doorbroken worden, en klachten verminderen of zelfs verdwijnen. NEI biedt niet alleen verlichting, maar ook waardevolle inzichten. Het helpt om snel tot de kern van het probleem te komen en versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Ervaringen & resultaten NEI

Ik heb al veel volwassenen en kinderen mogen helpen met een NEI-sessie. Dit zijn een aantal reacties:

“Ik zou een sessie met Saskia aanraden. Vooral wanneer je als ouder voelt…er is iets en ik kom er niet achter wat het is. De sessie is prettig, goed begeleid en geeft inzicht op een diepe laag, waar je pratend met je kind ( in ons geval onze 8 jarige zoon), niet bijkomt. Door het helen op deze diepe laag is onze zoon meer in balans, rustiger. Het heeft ons, naast inzicht, veel rust gebracht in het gezin. Saskia heeft deze sessie goed begeleid, is rustig en ook goede nazorg. Ik zou een NEI- sessie zeker doen.”

- E (moeder van een hoogbegaafd kind)

Ik merkte bij mezelf dat ik met de hormonen mee heel relaxt of super geïrriteerd/boos kon zijn. Relaxt is wat ik wil voor mezelf, mijn man en mijn kinderen. Het geïrriteerde/boze gevoel overkwam mij altijd en als het er dan uit was vond ik het achteraf nogal een overdreven reactie. Bij de huisarts konden ze mij niet helpen. Na de podcast van Saskia over Nei heb ik mij aangemeld voor een Nei sessie. Na de sessie was er twee dagen later een situatie thuis waar ik geïrriteerd van werd, ik voelde het opkomen en… ik kon hem ook weer los laten. Geen uitbarsting gewoon weer opgelost in mijzelf. Zo fijn!

Bij mijn dochter was het grootste waarin ik haar nog meer kan ondersteunen/laten voelen dat de emoties die vast zaten echt niet gegrond zijn. Voor mijn dochter is het nog wat te vroeg denk ik om aan te geven wat het haar heeft opgeleverd, maar vanmorgen was ze al een stuk rustiger/meegaander dan anders in de ochtend.

Yvonne (deed een sessie voor haar en haar dochter)

“Het was interessant en indrukwekkend en intens. Wat er allemaal naar boven kwam over mijn dochter en hoe passend dat ook was.

Melyn (moeder van een dochter)

“Je bent een hele warme, pure, liefdevolle vrouw. Ik voel me altijd erg op mijn gemak bij jou en vertrouw je volledig. Ik herkende wat je benoemde in de sessie en was blij dat ik dit dankzij jou kon loslaten. Je wilt oprecht helpen, dat zie en voel je aan alles. Mijn hormonen en energie kwamen veel beter in balans. Na de sessie voelde ik gelijk een hele duidelijk eisprong en was het meteen raak! Iedereen moet deze methode weten, want heel veel mensen hier op zitten te wachten.”

E (vrouw met een kinderwens)

Een nei-sessie boeken

De sessies zijn snel, effectief en geven waardevolle inzichten. Of je nu een ouder bent die het beste wil voor zijn of haar zoon of dochter of persoonlijk baat wilt hebben bij NEI, ik ben er om je te helpen. De combinatie van NEI met andere therapievormen is ook mogelijk voor een nog diepgaandere heling.

Op deze pagina lees je meer en boek je direct een sessie.

Aarzel niet om contact met me op te nemen als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor een NEI-sessie. Samen kunnen we werken aan een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: