Word begaafdheidsexpert van je eigen kind

OUDERKRACHT is dé 1 op 1 begeleiding over opvoeden voor ouders van (hoog)begaafde kinderen. In 3 maanden tijd geef ik jou alle handvatten om begaafdheidsexpert van je eigen kind te worden.

 

Helaas zijn alle plekjes gevuld. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. 

Heb jij het gevoel dat jouw hoogbegaafde kind niet de juiste ondersteuning krijgt?

Veel ouders van hoogbegaafde kinderen lopen tegen hetzelfde aan:

 

 • De talenten van je kind worden niet gezien of blijven zelfs onbenut.
 • Je merkt vaak dat je kind niet blij of zelfs ongelukkig is.
 • Het is thuis niet meer gezellig en er is weinig rust.
 • Je weet niet hoe je de situatie kunt verbeteren

Met mijn 3 maanden OUDERKRACHT programma leer ik ouders van begaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Krijg eenvoudig binnen handbereik alle tools om je begaafde kind gelukkig te maken, voldoende uitgedaagd te
krijgen én een fijne sfeer in huis te hebben.

M

Je hebt al alles geprobeerd..

Gesprekken, hulpboeken en het internet: Je hebt van alles geprobeerd. En je wilt je kind zo graag helpen, maar niets werkt.

M

Op school of bij de opvang begrijpen ze jou en je kind niet

Je merkt dat er kansen blijven liggen en dat je kind onvoldoende (juiste) begeleiding krijgt. 

M

Je kunt je kind soms wel achter het behang plakken..

Soms voel je je zo radeloos dat je het gewoon écht even niet meer weet. Je doet zo je best. Wat kun je nog meer doen?

Hoogbegaafd en Hoogsensitief kind

Mijn doel is om ouders handvatten te geven om hun hoogbegaafde kind zelf te ondersteunen

Hallo! Ik ben Saskia en ik help ouders én hun hoogbegaafde kind. Ik weet als ervaringsdeskundige en als moeder van een hoogbegaafd kind als geen ander hoe het voelt om niet op de juiste manier ondersteunt te worden.

Toen ik 14 jaar was, konden mijn ouders niet de juiste begeleiding vinden. Zij voelden zich radeloos. Zelf voelde ik mij onbegrepen door psychologen of andere jeugdzorg professionals. Zij begrepen niet hoe ik dacht en ook mijn ouders konden er niet met hun vragen terecht.

Uiteindelijk haalde ik mezelf uit het dal door zelf veel te schrijven, lezen en creatieve opdrachten bedenken. Na een aantal jaar besloot ik leerkracht te worden om ieder kind een gelukkige en onbezorgde schooltijd te geven. Al snel specialiseerde ik me hoogbegaafde kinderen.

Inmiddels heb ik al veel ouders van hoogbegaafde kinderen mogen helpen. 

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, heb ik gezien tegen welke uitdagingen een begaafd kind aan loopt. Ook ik heb geworsteld met de ondersteuning van mijn eigen hoogbegaafde kind. Inmiddels heb ik een (positieve) methode ontwikkeld om begaafde kinderen te ondersteunen op een manier die ervoor zorgt dat je kind weer gelukkig wordt en dat jij ziet dat het met hem of haar weer goed gaat.

Na afloop van het programma OUDERKRACHT heb je dit bereikt..

 • Jouw begaafde kind voelt zich gelukkig en heeft meer zelfvertrouwen.
 • Jij kunt je kind zelf op de juiste manier ondersteunen.
 • Je begrijpt je hoogbegaafde kind beter.
 • Jij hebt een goede relatie met je hoogbegaafde kind, waarin er op een fijne en respectvolle manier gecommuniceerd wordt.
 • Er een fijne sfeer is in huis, rust én gezelligheid.

“Na veel podcasts van Saskia te hebben geluisterd was ik erg blij dat we samen een coachingstraject in konden gaan. De begeleiding van mijn vermoedelijk hoogbegaafde zoons gaat me niet altijd even gemakkelijk af en ik vind Saskia’s manier van werken, vrijwel direct feedback krijgen als je ergens tegenaan loopt, heel goed. Ook omdat ik in een groepsapp zit met hun vader en Saskia weten we ook waar we allemaal voor staan op bepaalde momenten, dat verbindt.”

Suzan

“Jouw begeleiding heeft als eerste aan ons als ouders het gedrag van ons kind laten begrijpen. Hierbij konden we reflecteren (samen met jou) op onze eerdere reacties op dit gedrag. Doordat we ons kind beter begrijpen kunnen we in onze reactie veel beter aansluiten bij zijn behoeften. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat hij zich beter begrepen voelt en daardoor is hij meer gemotiveerd en zijn er minder escalaties.

L & B (ouders van een hoogbegaafde zoon en dochter)

training opvoeden hoogbegaafd kind

Ik heb maar een paar plekken voor de 1-op-1 begeleiding. Vraag daarom snel een kennismakingsgesprek aan en word begaafdheidsexpert van
je eigen kind!

Helaas heb ik op dit moment niet meteen een plekje voor jou. Je kunt contact met mij opnemen zodat je op de wachtlijst komt. 

  Tijdens het OUDERKRACHT programma krijg je 3 maanden coaching

  Dit zijn onderwerpen die we kunnen behandelen afhankelijk van jouw wensen

  Basiskennis hoogbegaafdheid

  Leer beter te begrijpen wat er in je kind omgaat. Zodat je daar op in kunt spelen.

  Overgevoeligheid/overprikkeling

  Reageert je kind heftig op prikkels? Leer om daarmee om te gaan en hoe je je kind hierin kunt helpen.

  School en kinderopvang

  We zorgen voor een goede samenwerking met school, zodat je kind ook daar de juiste ondersteuning krijgt.

  Communicatie

  Vind je het moeilijk om met je kind te communiceren? Of vind je kind het moeilijk om zich te uiten? Ik geef je de handvatten voor goede en positieve communicatie.

  Motivatie

  Vind je kind het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Ik geef je handvatten om je kind te motiveren.

  Gezin

  Meer rust en gezelligheid binnen het gezin? Je leert hoe je zorgt voor een fijne sfeer voor iedereen.

  Emoties

  Vind je kind het moeilijk om om te gaan met emoties? Ik leer jou hoe je als ouder je kind hierin kunt ondersteunen.

  “Wij zijn heel tevreden over de hulp vanuit Saskia. Wij bezaten onvoldoende kennis met betrekking tot het hoogbegaafdheid deel van onze zoon. Ze heeft ons fantastische psycho- educatie gegeven en dat was zeer welkom en behulpzaam.  Er was een goede en respectvolle verstandhouding.
  Daarnaast vinden wij haar empathisch vermogen en het begrip voor de situatie echt fantastisch. Saskia is heel betrokken en denkt echt mee in het belang van kind en ouders. Wij zijn heel blij dat Saskia ons op weg heeft kunnen helpen.”

  OUDERS VAN MICHA,  HOOGBEGAAFDE JONGEN VAN 9 JAAR

  “De begeleiding door Saskia was persoonlijk, doordacht en betrokken. Saskia voelde steeds goed aan wat nodig was. De manier waarop ze meedacht was persoonlijk: ze kon in een gesprek naar boven halen wat er aan de hand was, en kon altijd flexibel meedenken over oplossingen. Tegelijkertijd was duidelijk merkbaar dat ze veel kennis heeft van hoogbegaafdheid, en jarenlange ervaring met dit onderwerp. Ik heb haar empathie en betrokkenheid als een enorme steun ervaren.

  De begeleiding heeft ons meer rust en vertrouwen opgeleverd. Niet alleen  voor mijn kinderen, maar ook voor ons hele gezin. En meer acceptatie: dat hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid eigenschappen zijn die bij ons gezin horen.

  ANNE, MOEDER VAN TWEE UITZONDERLIJKE HOOGBEGAAFDE KINDEREN VAN 6 EN 11 JAAR

  “Het hebben van een niet-gemiddeld kind brengt veel zorgen/ongerustheid met zich mee en daarbij onzekerheden. De gangbare opvoedtechnieken en schoolse motivatie-/straftechnieken werken niet of averechts. Als ouders wordt je heen en weer geslingerd tussen herkennen en doen wat je hebt ervaren wat goed voor jouw kind werkt en de vasthoudendheid van andere betrokkenen (school, opvang, zelfs familieleden) aan de gangbare methoden (en daarbij dus afkeuren van jouw (afkijkende) methoden). Het kan heel frustrerend zijn als mensen maar blijven teruggeven dat er “iets mis” is met je kind terwijl je zelf als ouders weet dat dat niet zo is. Het is ontzettend fijn als een deskundige bevestigt dat het gedrag van je kind past bij zijn hogere begaafdheid. Dat het gedrag wordt uitgelokt door een niet-passend onderwijssysteem wat vooral geënt is op het “gemiddelde” kind. Dat met de correcte aanpassingen je kind wel gelukkig kan zijn op school en thuis.

  OUDERS VAN BARIS, HOOGBEGAAFDE JONGEN VAN 10 JAAR

  Ben je er klaar voor om een begaafdheidsexpert te worden?

  “Het voelde altijd als een verademing als we met Saskia een afspraak hadden. In een zoektocht naar de juiste hulp voor onze oudste, is het allereerst ontzettend fijn om gehoord te worden en serieus te worden genomen. Dit is precies hetgeen Saskia ons bood. Ze luisterde echt naar ons verhaal en we kregen erkenning. Saskia straalt rust en vertrouwen uit, het was vrij snel duidelijk dat we met Saskia een expert in huis hadden gehaald die haar eigen uitgebreide kennis en ervaringen combineert met haar persoonlijke empathische benadering en motivatie om een gezin echt verder te helpen. De inzichten en praktische tips die we tijdens het traject hebben gekregen, hebben ons enorm geholpen om meer begrip te krijgen voor elkaar en de soms lastige situaties. “

  Vanessa (moeder van een hoogbegaafde zoon)

  “Er werd door Saskia op een betrokken en kundige manier met ons meegedacht over de opvoedingsvragen die wij hadden bij onze kinderen. Ze hielp ons om verder te denken dan alleen de huidige situaties en meer naar de lange termijn te leren kijken. Saskia had steeds verschillende manieren om iets aan te vliegen en keek samen met ons wat bij ons en onze kinderen paste. Ze gaf ons wat we nodig hadden om zelf onze kinderen tools te kunnen meegeven die ze nodig hebben om zich gezond en veilig verder te mogen ontwikkelen. Dit heeft ons versterkt in onze rol als ouders van 3 kinderen die allemaal zo hun eigen uitdagingen mogen overwinnen.” 

  Iris en Alex (ouders van 3 hoogbegaafde kinderen)

  Veelgestelde vragen

  Hoelang duren de coachinggesprekken?

  Ieder gesprek duurt maximaal 60 minuten. In totaal heb je 4 (Basis variant) of 6 (VIP variant) gesprekken met mij. Daarnaast mag je mij 3 maanden via Whatsapp van maandag tot en met vrijdag al je vragen sturen. Door middel van (spraak)berichten ondersteun ik jou. 

  Kan ik in termijnen betalen?

  Je kunt in 3 termijnen van €345,- (basis variant) of € 425,- (VIP variant) betalen.  Stuur mij een berichtje als je hier gebruik van wilt maken.

  Kun je mijn kind ook alleen begeleiden?

  Ik geloof in de kracht van ouders. Door jou de juiste handvatten aan te reiken kun je veel meer bereiken met je hoogbegaafde kind, zodat jij je kind op de juiste manier kunt ondersteunen, het beter gaat met je kind, de relatie met je kind verbetert en de sfeer thuis gezelliger wordt.

  Kan ik ook een losse sessie boeken?

  Ja, ik bied ook losse sessies aan voor als je een losse vraag hebt, of als je wilt dat ik aanwezig ben bij een gesprek bij een school/instantie. Een losse sessie kost 125 euro.

  Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

  Stel hier je vraag: