Referenties

Met meer dan 45 ouders heb ik al mogen werken om hen te helpen om hun hoogbegaafde kind gelukkiger en met meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen. Ouders weten beter hoe zij hun kind op de beste manier kunnen ondersteunen. 

 

Lees hieronder enkele ervaringen van ouders. 

 Ik heb inmiddels al veel ouders van begaafde kinderen mogen helpen..

Ik zorg ervoor dat zij hun kind beter leren begrijpen. Zo kunnen zij hun eigen kind beter ondersteunen. Daarnaast bied ik een luisterend oor. Want ik begrijp maar al te goed hoe onbegrepen en gefrustreerd je je als ouder kunt voelen.

Mijn doel met de ondersteuning is om begaafde kinderen te helpen gelukkig te worden thuis en op school. En dat doe ik samen met jou als ouder!

Lees hieronder hoe enkele ouders mijn begeleiding ervaarden.

Ik werkte al samen met deze ouders..

“Wij zijn heel tevreden over de hulp vanuit Saskia. Wij bezaten onvoldoende kennis mbt het hoogbegaafdheid deel van onze zoon. Ze heeft ons fantastische psyche educatie gegeven en dat was zeer welkom en behulpzaam. Daarnaast voelde onze zoon zich prettig en op zijn gemak in haar bijzijn. Er was een goede en respectvolle verstandhouding. Daarnaast vinden wij haar empathisch vermogen en het begrip voor de situatie echt fantastisch. Saskia is heel betrokken en denkt echt mee in het belang van kind en ouders. Wij zijn heel blij dat Saskia ons op weg heeft kunnen helpen.”

OUDERS VAN MICHA

“Jouw begeleiding heeft als eerste aan ons als ouders het gedrag van ons kind laten begrijpen. Hierbij konden we reflecteren (samen met jou) op onze eerdere reacties op dit gedrag. Doordat we ons kind beter begrijpen kunnen we in onze reactie veel beter aansluiten bij zijn behoeften. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat hij zich beter begrepen voelt en daardoor is hij meer gemotiveerd en zijn er minder escalaties.”

OUDERS VAN BARIS

“Saskia helpt mij om in te zien waar wij precies tegenaan lopen in het gezien. Als ouder voel ik me heel erg gezien en gesteund door haar. Saskia helpt mij bij het geven van meer zelfstandigheid aan de kinderen, waardoor zij zich meer gezien en gehoord voelen en dat heeft ook direct invloed op hun cognitieve ontwikkeling. De invloed van Saskia is dan ook onmiskenbaar op alle fronten merkbaar in ons gezin!

ANNE, MOEDER VAN TWEE UITZONDERLIJK HOOGBEGAAFDE KINDEREN VAN 6 EN 10 JAAR

“Saskia ziet en hoort ons zonder oordeel. Wij hebben door haar begeleiding meer grip gekregen op de situatie om onze vermoedelijk hoogbegaafde dochter van 3 jaar te ondersteunen. Wij herkennen bepaald gedrag sneller en weten wat hiermee kunnen doen. Wij zijn trots op onze dochter en als ouders staan wij weer in onze kracht. Dit geeft ons vertrouwen voor de toekomst.

OUDERS VAN ANNA

“Wij hadden meteen een klik met Saskia en nog belangrijker onze dochters ook. Saskia is een echte professional die heel snel herkent waar een kind behoefte aan heeft. Saskia weet onze kinderen op de juiste manier “aan” te zetten en te enthousiasmeren. Maar daarnaast is zij er ook voor ons. Ze helpt ons met opvoedkundige tips en zij helpt ons in de communicatie met school en andere zorg professionals die zich met onze kinderen bezighouden. 

OUDERS VAN CESIRA EN EVELINA

“Saskia heeft onze zoon lang begeleid, eerst op school en toen thuis. Al snel hadden we het gevoel dat zij hem vaak beter begreep dan wij. Naar ons als ouders was er een prettige combinatie van begrip en constructief-kritisch spiegelen. Met onze zoon heeft ze een bijzondere vertrouwensband opgebouwd waarbinnen ze hem goed kon uitdagen, zowel op intellectueel vlak, als ook m.b.t. gedrag.”

ANNE-MAREIKE, MOEDER VAN TIMON VAN 11 JAAR

“Na veel podcasts van Saskia te hebben geluisterd was ik erg blij dat we samen een coachingstraject in konden gaan. De begeleiding van mijn vermoedelijk hoogbegaafde zoons gaat me niet altijd even gemakkelijk af en ik vind Saskia’s manier van werken, vrijwel direct feedback krijgen als je ergens tegenaan loopt, heel goed. Ook omdat ik in een groepsapp zit met hun vader en Saskia weten we ook waar we allemaal voor staan op bepaalde momenten, dat verbindt.”

SUZAN

“Het voelde altijd als een verademing als we met Saskia een afspraak hadden. In een zoektocht naar de juiste hulp voor onze oudste, is het allereerst ontzettend fijn om gehoord te worden en serieus te worden genomen. Dit is precies hetgeen Saskia ons bood. Ze luisterde echt naar ons verhaal en we kregen erkenning. Saskia straalt rust en vertrouwen uit, het was vrij snel duidelijk dat we met Saskia een expert in huis hadden gehaald die haar eigen uitgebreide kennis en ervaringen combineert met haar persoonlijke empathische benadering en motivatie om een gezin echt verder te helpen. De inzichten en praktische tips die we tijdens het traject hebben gekregen, hebben ons enorm geholpen om meer begrip te krijgen voor elkaar en de soms lastige situaties. “

Vanessa (moeder van een hoogbegaafde zoon)

 

Anna was eigenlijk pas net geboren toen we merkten dat ze anders was dan andere kinderen. Al vroeg had ze een ontwikkelingsvoorsprong, waardoor zij al vroeg kon lopen en volzinnen sprak. Echter hoe ouder Anna werd, hoe meer wij tegen uitdagingen aanliepen in de opvoeding. Zo barst Anna de hele dag van de energie, is ze snel overprikkeld, heeft ze een sterke eigen wil, verkent ze graag grenzen en is ze heel perfectionistisch (en ook wel bang om fouten te maken). Hierdoor kwam zij geregeld in conflict met ons, maar ook met haar omgeving en met de leidsters op de opvang.

Op een gegeven moment wisten we niet meer hoe we Anna op de juiste manier konden begeleiden, maar duidelijk was dat we allemaal niet gelukkig waren met de situatie zoals hij op dat moment was. We waren helemaal vastgelopen en eigenlijk ook wel ten einde raad. Via via kwamen wij in contact met Saskia en dit was vanaf het eerste moment een verademing.

Saskia gaf ons op een fijne en positieve manier handvatten om met Anna om te gaan en in het begin konden we met een aantal relatief kleine tips al een grote winst behalen. In ruil daarvoor krijgen wij een veel vrolijker meisje terug. Daarnaast gaf het ons als ouders ook de moed en het vertrouwen door kleine en grote succesmomenten in de omgang met Anna.

Fijn is dat we ons gezien en gehoord voelen zonder oordeel, maar ook dat er vanuit ons nu meer erkenning en herkenning is voor onze dochter. We hebben het gevoel dat we nu weer grip hebben op de situatie, doordat we gedrag nu herkennen en er eerder op kunnen inspelen. De grootste overwinning is dat we steeds meer zien dat Anna alles wat wij als ouders toepassen (zoals een open manier van communiceren en reflecteren) ook steeds meer kan toepassen in andere situaties. We zijn enorm trots op onze dochter en wij als ouders staan weer in onze kracht. Dit geeft ons vertrouwen voor de toekomst.

Christa

“Jouw begeleiding heeft als eerste aan ons als ouders het gedrag van ons kind laten begrijpen. Hierbij konden we reflecteren (samen met jou) op onze eerdere reacties op dit gedrag. Doordat we ons kind beter begrijpen kunnen we in onze reactie veel beter aansluiten bij zijn behoeften. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat hij zich beter begrepen voelt en daardoor is hij meer gemotiveerd en zijn er minder escalaties.

L & B (ouders van een hoogbegaafde zoon en dochter)

“Er werd door Saskia op een betrokken en kundige manier met ons meegedacht over de opvoedingsvragen die wij hadden bij onze kinderen. Ze hielp ons om verder te denken dan alleen de huidige situaties en meer naar de lange termijn te leren kijken. Saskia had steeds verschillende manieren om iets aan te vliegen en keek samen met ons wat bij ons en onze kinderen paste. Ze gaf ons wat we nodig hadden om zelf onze kinderen tools te kunnen meegeven die ze nodig hebben om zich gezond en veilig verder te mogen ontwikkelen. Dit heeft ons versterkt in onze rol als ouders van 3 kinderen die allemaal zo hun eigen uitdagingen mogen overwinnen.” 

Iris en Alex (ouders van 3 hoogbegaafde kinderen)

Wil je jouw begaafde kind beter leren ondersteunen?

Luister dan mijn Hoogbegaafd & Opvoeden Podcast!

Tips & inspiratie ontvangen?

Wil je regelmatig interessante tips en inspiratie ontvangen over hoe je jouw begaafde kind kunt ondersteunen? Laat dan hier je e-mailadres achter.

+31 (0)85 00 41 690

info@saskiahuizer.nl

Monnikevenne 39
1141 RJ  Monnickendam

Kvk: 70893241

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: