Voel jij je begrepen als ouder van een hoogbegaafd kind?

Iedereen wil zich begrepen voelen.. jij toch ook?⁣ Dit geldt voor jouw hoogbegaafde kind, maar ook voor jou als ouder.⁣ Maar wanneer voel je je begrepen? En wie kan jou dat gevoel geven?⁣

Laatst sprak ik een moeder. Zij vertelde dat zij zich de afgelopen weken veel zekerder en beter had gevoeld en haar hoogbegaafd kind veel gelukkiger is. De moeder was erg blij.⁣ Ze gaf mij een compliment, want sinds dat zij met mij een begeleidingstraject was aangegaan was deze verandering voor haar merkbaar. Zij voelde zich eindelijk na een lange tijd weer begrepen. Ze kan met mij praten over zaken waar andere vrienden soms wat lacherig over doen en kreeg adviezen die pasten bij haar manier van opvoeden.⁣

Het is belangrijk dat jij je als ouder gehoord voelt

Ik kan oprecht gelukkig worden van zo’n bericht. Het is zo belangrijk dat jij je als ouder ook gehoord voelt. Want als jij goed in je vel zit, dan kun je je kind ook weer beter helpen. Zo zie ik in zulke situaties dat de relatie tussen de ouder(s) en het hoogbegaafde kind verbetert en het hoogbegaafde kind ook vrolijker is. Wat wil je nog meer als ouder?⁣

Juist daarom focus ik me in mijn coaching en online programma op de ouders. Ik geloof in de kracht van ouders. Door jou de juiste handvatten aan te reiken kun je veel meer bereiken met je hoogbegaafde kind, zodat jij je kind op de juiste manier kunt ondersteunen, het beter gaat met je kind, de relatie met je kind verbetert en de sfeer thuis gezelliger wordt.

Ik kan jouw luisterend oor zijn⁣

Mijn doel is dat jij in je kracht staat om je hoogbegaafde kind niet alleen nu, maar ook over een paar maanden of jaar goed te kunnen blijven ondersteunen.⁣

Daarom heb ik mijn Ouderkracht-programma ontwikkeld. Je kunt het programma (binnenkort) online volgen of kiezen voor Ouderkracht 1-op-1-begeleiding.

Wil je ontdekken hoe ik jou het beste kan helpen? Plan dan een gratis kennismakingsgeprek in.

→ Wil jij weten hoe jij goed voor jezelf zorgt als ouder van een begaafd kind? Lees dan deze blog met 5 tips voor ouders van een hoogbegaafd kind.

Saskia Lambalk

Hi! Ik ben Saskia, hoogbegaafdheids-expert en ervaringsdeskundige. Mijn doel is om begaafde kinderen weer gelukkig te helpen worden. Ik leer ouders van hoogbegaafde kinderen om zelf begaafdheidsexpert te worden. Zo kunnen zij hun kind zelf ondersteunen.

Twijfel je of jouw kind hoogbegaafd is?

Download gratis mijn e-book De meest voorkomende kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en ontdek of jouw kind begaafd is.

Gelukt! Je vindt het e-book binnen een kwartier in je mailbox

Stel hier je vraag: